Възстановка нa един пазарен ден отпреди 100 години събра хиляди в Златоград

21 Sep, 2020

Възстановка “Един пазарен ден отпреди 100 години” събра хиляди туристи и гости в Златоград. Събитието е част от календара на традиционните “Делюви празници” в родопския град. Специален гост на събитието бе певицата Деси Добрева.

Интересът към възстановката е голям, хората са се затъжили за такива мероприятия след месеците на ограничения и комуникация дистанционно в условията на пандемия, според Александър Митушев, управител на Етнографския комплекс в Златоград.

Латернаджия, глашатай, войници с каски, продавачи на зехтин, изпълнители на градски песни внесоха колорит в “Пазарния ден”, който връща в атмосферата на градската чаршия преди век.

Хилядното множество се весели по калдъръмите на Стария град, спазвайки мерките и предписанията за предпазване от зараза. Изобилие от дезинфектанти, задължително спазване на дистанция и двупосочно движение по калдъръмените улици на Етнографския комплекс съпътстваха програмата на “Един пазарен ден”. Музикалният фон на празненството бе в изпълнение на родопски гайдарски състав, предаде БТА.

 

Снимка: Интернет

 

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето