Кметът на Мадан награди с лични средства първенците на средните училища

21 Sep, 2020

За осма поредна година кметът на община Мадан посрещна в кабинета си първенците на средните училища в общината.

Поводът за срещата бе подетата от него инициатива, която вече се превърна в традиция, а именно с лични средства награждава младежите с най-висок успех от средните училища в Мадан, с които ще могат да си помогнат в старта на университетското обучение.

Tой се срещна с 17-те поред първенци, от началото на инициативата, които продължават да вървят по пътя на знанието и науката.

С най-висок успех от СУ за 2020 e Моника Митрева, която завърши средното си образование с успех 6,00. Младата дама ще продължи да учи в Софийския университет, като се е насочила към IT- сферата.

Първенецът на ПГ „Васил Димитров“ е Златко Вощев с успех 5,83 . Той също е избрал да учи софтуерни системи във Физико-технологичния факултет към ПУ в Смолян.

Тази година завършващи 12- клас имаше и в училището в село Върбина. От Випуска най-високият успех 5.71 е на Севина Бучева, като и тя ще изучава IT- технологии също в Софийския университет.

По време на срещата градоначалникът поздрави младежите за постигнатите успехи, като им пожела да бъдат все така първенци и във всички житейски бъдещи начинания, като изрази надежда един ден, по-знаещи и можещи, да се върнат в Мадан, защото те и всички млади хора са неговото бъдещето!

 

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето