Смолянчанката Василена Паричкова бе удостоена с Национална диплома

30 Jul, 2020

На празнична церемония в РУО Смолян беше връчена Национална диплома на Василена Асенова Паричкова, завършила с пълен отличен ППМГ “Васил Левски“ в Смолян.

Тя е единствената ученичка от област Смолян, номинирана за престижната награда, която получиха 44 ученици от страната.

Василена се дипломира през учебната 2019/2020г и е лауреат на националната диплома за отличен успех през целия период на обучение в гимназията, включително и на ДЗИ.

Националната диплома й бе връчена от кмета на Община Смолян Николай Мелемов, който е възпитаник на Райковската гимназия и патрон на честванията за 100-годишнината от създаването на училището.

Луксозно издание за природата, историята и цивилизацията на България, както и специален подаръчен комплект от тефтер и химикал, получи за постиженията си като подарък отличничката от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Василена Паричкова от Смолян е приета да следва архитектура в УАСГ в София. Тя благодари на родителите си, на учителите и приятелите си, които са я подкрепяли, за да постига тези високи резултати.

Поздравления към отличничката от ППМГ „Васил Левски“ в Смолян поднесе и началникът на РУО Мария Семерджиева. Тя благодари на родителите за възпитанието и подкрепата, за да бъде днес Василена гордост не само за семейството си, но и за училището и образователната система в област Смолян.

„Сигурна съм, че това няма да е последния успех на Василена!“, заяви г-жа Семерджиева.

„Горди сме, че си наша ученичка, в документа ти са само шестици, зад тях стоят много труд, дисциплина и много усилия. Ти не си просто зубър с отлични оценки, ти си широко скроен човек, обичаш природата, занимаваш се със спорт, планинарство, фотография, а твоите снимки като член на фото клуб „Орфей“ и „Аз фотографът“ още дълго ще красят коридорите на родното училище!“, каза в поздравлението си директорът на ППМГ “Васил Левски“ Мария Илиева.

„За нас беше шанс да бъдем твои учители! Ти си едно огромно сърце, пълно с доброта. Петте години с теб и класа ти бяха неповторимо преживяване, удоволствие- с много труд, но без умора!“, каза класният ръководител Венета Тончева.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура