Кметът Мелемов поздрави столетничката Шина Гергьовска от Широка лъка

23 Jul, 2020

Кметът на община Смолян Николай Мелемов поздрави столетничката Шина Тодорова Гергьовска от Широка лъка, която на 23 юли 2020 навършва сто години.

По традиция той и връчи поздравителен адрес и сумата от 500 лв., която Общината дарява на възрастните хора достигнали достолепната възраст.

Само добър човек може да доживее до тези години и да се радва на такава голяма любов и признание от близките си хора. Дълголетният ти жизнен път е пример за всеотдайност и отговорност, каза Мелемов на рожденичката. Той и пожела здраве и още дълги години да се радва на децата, внуците и правнуците си. А всички те и бяха подготвили тържествено празнуване на рождения й ден.

Баба Шина, която е родом от Солища, благодари за вниманието. Тя се радва на добро здраве и достолепната възраст не и пречи да си сее градината с фасул и картофи, както и да се грижи за домашното и стопанство.

Столетничката е работила в селското стопанство навремето, а след това дълги години е била готвачка в местната детска градина. Тя има три деца – двама синове и една дъщеря. За съжаление единият от синовете и наскоро е починал.

Баба Шина се радва на 6 внуци и 10 правнуци. Всички бяха дошли да я поздравят и уважат. Столетничката няма рецепта за дълголетие, казва че каквото има с това се храни. От менюто обаче са изключени колбасите – салами, наденици и кренвирши.

Столетничката беше поздравена и от кмета на Широка лъка Васил Седянков.

През тази година в Общината имаме две столетнички. Освен баба Шина, Босилка Ботунарева от Смолян навърши на 16 май 2020 сто години.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура