Седем млади лекари ще специализират в смолянската болница

23 Jul, 2020

Седем млади лекари ще специализират в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян. Обявеният от ръководството на здравното заведение конкурс приключи и новото попълнение вече е факт.

„Като ръководство сме доволни от това, което постигнахме. Това е правилната посока за стабилизиране на ситуацията с лекари. В кардиологично отделение бяха обявени три места, а кандидатите – четирима. В ОАИЛ също три места, с трима кандидати. Най-голяма беше конкуренцията в Ендокринологично отделение – за едно място са се състезаваха трима млади лекари“, каза зам.-директорът на МБАЛ – Смолян д-р Емилия Апостолова.

Д-р Ивайло Цветанов е от Плевен и е един от специализантите, избрали за своя бъдеща професия Ендокринологията.

„По-добрите условия и самият град с красивата природа ме накара да подам документи и да кандидатствам за обявеното място в Смолян. Болницата е добре структурирана, екипът е много добър, заплащането също“, каза 27-годишният д-р Цветанов.

„Надяваме се, че след четирите години специализация, една голяма част от младите колеги ще останат в нашата болница. Това са млади лекари от цялата страна – Плевен, Пловдив, Ардино и други градове“, допълни още д-р Апостолова.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура