Отлични условия за летен туризъм в Пампорово

06 Jul, 2020

Приключенският парк Язовира в Пампорово е отворен, обновен с нови зони и съоръжения, съобщиха от “Пампорово” АД. Условията за туризъм в планинския курорт са отлични.

Пампороов откри летния туристически сезон, акцентирайки върху възможностите за спорт и движение на открито.

Приключенският парк разполага с въжена градина с девет елемента, с детски тролей, зона са скокове върху въздушна възглавница, кът за игри, семейно велотрасе, горска пътека за бягане, условия за риболов и за релакс сред красивия планински пейзаж в подножието на вр. Снежанка.

Лятната програма в Пампорово е с мото “Движи се, дишай и споделяй”, провокирайки повече хора да са движат, спортуват и да са на чист въздух в условията на продължаваща пандемия.

Родопите са единствената планина в България и една от малкото в света с толкова високо ниво на отрицателна йонизация, която оказва изключително благоприятно въздействие върху човешкото тяло и здраве, като същевременно убива и голяма част от вирусите и бактериите, посочват от “Пампорово”. В планирани са пешеходни преходи до вр. Мургавец, вр. Снежанка, Смолянските езера, “Каньона на водопадите”, Националната астрономическа обсерватория на Рожен и др.

В средата на юли ще отвори и “Велопарк Пампорово” – най-големият специализиран парк за планинско колоездене в България и на Балканите. Той разполага с отлично подготвени трасета с различна трудност, подходящи и за напреднали, и за начинаещи колоездачи.

Началото на велосезона в Пампорово ще бъде дадено с шестото издание на “Пампорово Байк Фест”, който ще бъде излъчван и на живо в интернет.

Подобни

Новини от региона

туризъм

култура

Времето