Кметът Мелемов е новият председател на ФК Родопа Смолян

26 Jun, 2020

Кметът на Смолян Николай Мелемов е новият председател на Управителният съвет на ФК Родопа Смолян. Това бе решено на Общото събрание на клуба, което се проведе в сградата на община Смолян.

Валентин Кюлхански, който досега бе начело на тима, ще е зам.-председател на Управителният съвет. Валентин Янев, Красимир Исаков, Бойко Узунски и Слави Хаджиев запазват местата си в управителното тяло на тима. В него бе приет и Иван Мечкарски.

„Вече 9 години съм кмет и чак сега се решавам да поема тази отговорност. До сега мислех, че задължението  на кмета е да се грижи за базите и да подсигурява добри условия. Приемам, за да има сигурност в клуба, да има подсигурени минимални средства за школата и мъжкия отбор. Разчитам на вас и с обединени усилия да продължим напред“, заяви Мелемов пред членовете на Общото събрание.

Той гарантира, че ще има пълна прозрачност в клуба и изрази надежда всички футболни хора в града да се обединят в името на футбола.

Гости на Общото събрание бе изпълняващият длъжността президент на Българският футболен съюз Михаил Касабов.

„Благодаря за поканата. Пожелавам ви в най-скоро време отново да бъдете част от професионалният футбол в страната“, заяви Касабов пред присъстващите.

Той обяви, че ще подпомогне 8 отбора от школата на ФК Родопа-Смолян, като представи на всички гарнитури екипировка, която пристига в страната ни, по съвместна програма за взаимопомощ от футболната централа на Германия. Освен това, футболният ръководител обеща от БФС, децата да получат и футболни топки, като заяви, че ще направи и лично парично дарение.

Успех на клуба и пожелание за бъдещо развитие пожела и спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков, който дълги години бе част от тима в Смолян.

„Най-добрите години , когато клубът беше в А група, с ръководството му  бяха ангажирани публични личности, кмет и областни управители“, подчерта Караманджуков. Той добави, че много отбори в страната могат само да завиждат на посещаемостта на домакинските мачове на Родопа.

На Общото събрание бяха приети и 8 нови членове на футболния клуб, като бе направен и отчет на приходите и разходите на клуба. От него става ясно, че Община Смолян е най-големият спомоществовател на тима. Бе загатнато, че предстои подписване на договори с нови спонсори.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето