Тържествено дипломиране на зрелостниците от гимназията по икономика в Смолян

26 Jun, 2020

В зала 1 на РДТ „Николай Хайтов“ тържествено беше изпратен Випуск 2020 на ПГИ „Карл Маркс“-гр.Смолян, при спазване на противоепидемичните мерки, с дезинфекция на вход и изход и използване на предпазни маски.

Областният управител Недялко Славов връчи лично дипломите на четиридесетимата зрелостници от специалностите „Икономическа информатика“ и „Митническо и данъчно обслужване“. Музикални поздрави към абитуриентите и гостите отправиха ученици от училището.

Прекрасен финал на тържеството беше поставен с хоро под съпровода на непреходната родопска музика в изпълнение на талантливи ученици от оркестъра на Професионалната гимназия по икономика.

„Вълнуващ момент е краят на учебната година не само за тези, които изпращат своите възпитаници и към които са вложили цялото си сърце и много усилия, вълнуващ е моментът и за завършващите ученици, които се изправят пред важни житейски избори.“, областният управител Недялко Славов приветства началника на РУО-Смолян Мария Семерджиева, директора на ПГИ „Карл Маркс“-гр.Смолян Мария Мечкарска, абитуриентите, учителите, родителите и гостите на тържеството по случай изпращането и раздаването на дипломите на Випуск 2020 при Професионална гимназия по икономика. Славов благодари за оказаната му чест да бъде част от този вълнуващ момент, споделяйки, че има сантименти към училището и причините за това са няколко – като икономист по образование, 60-годишния юбилей на училището, както и успешното партньорство по проекти и инициативи.

„Всеки випуск оставя свой отпечатък и аз съм сигурен, че Випуск 2020 ще остави ярка следа, сигурен съм в това, че този випуск ще има своите сериозни достижения! На лице са всички основания да мисля така – добри резултати, добра подготовка, млади хора с ценности!“, каза Славов, пожелавайки на абитуриентите всяко тяхно начинание да бъде обречено на успех. Той ги призова, предизвикателствата, пред които ще се изправят за в бъдеще, да ги накарат да си спомнят за традициите на родното училище и да пазят в себе си духа на нашия град, защото Смолян е дал много видни личности и на страната, и на света. „Сред тях има много възпитаници на Професионалната гимназия по икономика. Затова, мили абитуриенти, бъдете и вие като тях!“

„Използвам случая да поздравя всички бивши и настоящи учители и ученици с 60-годишния юбилей на ПГИ „Карл Маркс“-гр.Смолян!“, областният управител отбеляза, че по случай юбилея са били планирани редица мероприятия и грандиозни тържества, но пандемичната обстановка ги е осуети. „Това не прави юбилея незначителен, напротив това е юбилей на едно от най-авторитетните професионални училища в региона и за съграждането на този авторитет много хора са дали своя принос! Искам тях да поздравя, всички бивши и настоящи учители и ученици, и нека чувстват този юбилей като свой личен празник!“

„Скъпи абитуриенти, междучасието свърши, най-важният час предстои – час, за който се готвихте години! Сигурен съм, че сте добре подготвени за този най-важен етап от вашия живот – на професионално, семейно и личностно реализиране!“, каза в заключение Славов, пожелавайки успех и на добър час.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето