В община Смолян е създадена необходимата организация за отварянето на детските градини от 1 юни

26 May, 2020

Втора среща се проведе в община Смолян по повод готовността за отварянето на детските градини от 1 юни. В нея участваха секретарят Момчил Николов и директорките на детските градини.

Ръководителите на детските заведения споделиха, че са създали вече необходимата организация по осигуряването на строгите противоепидемични мерки.

Родителите трябва да знаят, че приемът ще става от 7:30 ч. до 8:30 ч., а децата ще се прибират  от 16:30 ч. до 17:30 ч. За удобство при приема на малчуганите ще се отварят всички входове на сградите. На видно място ще бъдат изписани препаратите за дезинфекция и родителите ще могат да се информират за тях.

Проведени са и дистанционни родителски срещи на които майките и татковците са уведомени за мерките и съдържанието на декларацията, която трябва да подписват.

Подновяването на посещението на детската градина или ясла може да стане само по желание на родителите и с изричното условие, че са запознати и декларират, че ще спазват новите правила на работа, за което ще подписват и съответната декларация по образец.

В тази връзка отговорността за решението за посещаване на детската градина остава изцяло за родителите. Община Смолян е обработила в града тревните площи и площадките в детските заведения срещу кърлежи и бълхи. До дни тази дейност ще бъде извършена и в селата.

По указания на РУО-Смолян в групите трябва да има максимум 16 деца. Ако са повече трябва да се обособят отделни пространства.

Проведената анкета сред родителите на 1230 деца, посещаващи градини и ясли в Смолянска община показва, че 57% от тях са изразили желание да пуснат децата си в детските заведения. По този показател нашата община е на първо място в областта по желаещи родители да пуснат малчуганите в градините.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура