Лиляна Балийска, Марияна Василева и Павлина Мелемова получиха почетното отличие „Неофит Рилски“

26 May, 2020

Две преподавателки и една директорка от община Смолян получиха почетното отличие „Неофит Рилски“.

Кметът Николай Мелемов и началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева връчиха престижните награди, които присъжда МОН за 24 май.

С отличието „Неофит Рилски“ са удостоени :

  • Лиляна Балийска, директор на училището в Смилян
  • Марияна Василева, старши учител в гимназиален етап по биология и здравно образование в ЕГ „Иван Вазов“- Смолян
  • Павлина Мелемова, старши учител по математика и информатика в ППМГ „Васил Левски“-гр.Смолян

Наградата се дава на просветните дейци за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното възпитание. РУО и Синдикатът на българските учители са двете институции, които номинират педагозите за престижната грамота.

Кметът Мелемов поздрави удостоените с високото отличие и посочи, че не напразно Смолян е обявен за град на знанието, защото учителите са перфектни и отговорни, а децата – трудолюбиви. Удостоените учители нямат нужда от представяне, те са доказани професионалисти, а резултатите им са видими.

Мария Семерджиева също изказа думи на благодарност към отличените дейци на просветата, с които нашата област може да се гордее.

Актуално в условията на пандемията, Лиляна Балийска организира излъчването на церемонията онлайн. Учителите и учениците от Смилян станаха съпричастни към този тържествен момент. Мелемов и Семерджиева ги поздравиха, като им пожелаха здраве и успехи в училище.

Балийска и директорката на ППМГ „Васил Левски“ Мария Илиева благодариха на кмета Мелемов и началникът на РУО Семерджиева за помощта и грижите, които оказват, за да се осъществява качествен и професионален учебен процес.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура