Дариха храна на нуждаещи се хора в смолянски села

22 May, 2020

Българската национална гайдарска асоциация раздава лично дарение от храни, предпазни средства и дезинфектанти на 550 души от 7 смолянски села. Продуктите от първа необходимост получават нуждаещи се хора от Широка Лъка, Левочево, Бостина, Писаница, Хасовица, Соколовци и Кутела.

Решихме, че е най-добре кметовете на населени места да преценят кои хора да подпомогнем, защото те познават техните нужди и затруднения , посочи зам.-председателят на Гайдарската асоциация Теодора Игнатова, която е почетен консул на България в Конго.

Помощта във връзка с пандемията от Covid-19 е със съдействието и инициативата на Българската национална гайдарска асоциация‘‘ и с финансовата подкрепа от Фонд “Обединени срещу COVD-19“, иницииран от Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолство на САЩ в България и Американска търговска камара в България.

Хранителните продукти раздаваха лично известният гайдар и председател на Националната гайдарска асоциация Петър Янев и Теодора Игнатова със съдействието на кметовете на населените  места  и директорът на РД „Социално подпомагане“ Петя Пампорова.

Хората благодариха на Гайдарската асоциация за дарението, което им е изключително необходимо в тази трудна за тях ситуация.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето