Дариха хранителни продукти за нуждаещи се хора в смолянски села

19 May, 2020

Почетният консул на България в Демократична република Конго Теодора Игнатова се срещна с кмета Николай Мелемов, за да предостави поредното дарение от хранителни продукти и дезинфектанти за крайно нуждаещи се хора от община Смолян.

Помощта във връзка с пандемията от Covid-19 е била преодставена на ,,Българска национална гайдарска асоциация‘‘ с финансовата подкрепа от Фонд “Обединени срещу COVD-19“, иницииран от Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолство на САЩ в България и Американска търговска камара в България, обясни почетният консул.

Закупена е храна, многократни предпазни средства и дезинфектанти за 250 домакинства. Около 550 човека ще се възползват от тази помощ.

Всички тези продукти от първа необходимост ще бъдат раздадени на територията на община Смолян – селата Широка Лъка, Левочево, Бостина, Писаница, Хасовица, Соколовци и Кутела. Решихме, че е най-добре кметовете на населени места да преценят кои хора да подпомогнат, защото те познават техните нужди и затруднения , посочи госпожа Игнатова.

Кметът Мелемов благодари на почетния консул, че с организираното дарение помага на жители от община Смолян в този изключително труден момент, който настъпи за много хора вследствие на пандемията с короновируса и предприетите мерки против разпространяването й.

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден за подпомагане на уязвими общности, засегнати от кризата с вируса COVID-19 в България. Фондът подкрепя дейности, насочени към първостепенни нужди, включително доставка на храни, лекарства, предпазни средства, ежедневна грижа, психологическа помощ и друг вид подкрепа, с които се цели оказване на помощ на най-уязвимите групи в обществото.

На срещата при кмета присъстваха председателят на Българската национална гайдарска асоциация Петър Янев, зам.-кметът Марин Захариев и директорът на РД „Социално подпомагане“ Петя Пампорова.

Припомняме, че Почетният консул на България в Демократична република Конго Теодора Игнатова дари 100 пакета храни за крайно нуждаещи се хора от община Смолян през април.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето