Проверки за спазване на карантината и ограничаване струпването на хора

30 Mar, 2020

Полицията продължава извършването на проверки за спазване на карантината и ограничаване събирането на хора на обществени места, паркове, търговски обекти и други. Приканваме гражданите да спазват задълженията си и да изпълняват стриктно всички правила и мерки против разпространението на коронавируса.

От началото на обявяване извънредно положение във връзка с разпространението на коронавируса, на територията на ОДМВР-Смолян са образувани общо четири наказателни производства за извършени нарушения на правилата и мерките, издадени против разпространението на заразната болест.

Касае се за едно бързо производство и три досъдебни производства по общия ред, срещу лица, поставени под карантина и нарушили мерките за предотвратяване разпространението на коронавируса. Два от случаите са в гр.Смолян, един – в с.Подвис, общ.Смолян и един случай в гр.Чепеларе.

Информираме гражданите, че обновена бланка за преминаване през КПП в областните градове може да намерят на интернет страницата на ОДМВР-Смолян. С цел по-бързото преминаване през КПП и недопускане струпването на изчакващи хора, препоръчваме на тези, които имат уважителна причина да пристигнат или да напуснат града, да носят със себе си предварително попълнена декларация, която да представят на органите на реда на съответното КПП. Тези, които нямат предварително попълнена декларация, ще получат бланка, която трябва да попълнят на място.

 

Декларация за преминаване през КПП може да изтеглите тук:

Декларация   (docx – 14,00KB)

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура