Община Чепеларе получи дарение маски, ръкавици и дезинфектанти

25 Mar, 2020

Дарение от 378 броя качествени предпазни медицински маски за многократна употреба получи Общинска администрация Чепеларе.

Благородният жест дойде от страна на „КРИСБО“ ЕООД, представлявано от управителя Красимир Кътев.

Получените лични предпазни средства ще бъдат раздадени на гражданите на община Чепеларе, като в тази връзка Общинска администрация отправя призив към гражданите: нека първо дадем шанс на онези, които наистина нямат друг вариант за снабдяване с медицински маски! Молим гражданите, които имат предпазни маски и/или възможност да се снабдяват с такива, да не се възползват от първите предназначени за населението количества! В най-кратки срокове Общинска администрация ще подсигури и количествата лични предпазни средства, нужни за пълно покриване потребностите на населението.

Заявяване на предпазна маска гражданите могат да направят на телефоните на Горещата линия за доставка на храна, лекарства, стоки от първа необходимост и за подаване на сигнали: 03051/8146 и 0886 200 341. Общинска администрация – Чепеларе отправя апел и към бизнеса и всички граждани, които имат възможност да дарят консумативи и оборудване, нужни за справяне с кризата: направете го!

Всичко получено ще бъде раздадено сред обществеността, като, разбира се, Общинска администрация ще обезпечи и подсигуреността на своите служители и помещения, както и на кметствата на територията на общината.

Буквално докато настоящият материал беше подготвян за публикуване, Общинска администрация получи и второ дарение – 139 броя предпазни маски за многократна употреба, 200 броя латексови санитарни ръкавици и 17 големи флакона дезинфектант! Второто дарение идва от Димитър Пеев от Баните, а с това общият брой на получените маски става 517.

От свое име и от името на Общинска администрация кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев изказва искрени благодарности на дарителите!

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура