Дезинфекцират училищата в Смолян

12 Mar, 2020

Всички необходими превантивни мерки в образователните институции на територията на Смолян и областта срещу разпространението на коронавирус са взети. Това съобщи началникът на РУО Смолян Мария Семерджиева.

След втората грипна ваканция, учебният процес е възстановен от 12 март във всички училища и е протекъл нормално, при засилени мерки за недопускане на деца с видими белези на заболяване и ежедневна дезинфекция.

Извършва се от медицинско лице на входа на всяко учебно заведение, като са направени допълнителни разяснения във всяка учебна стая.

Три пъти на ден се извършва дезинфекция на класни стаи, маси, чинове и други учебни пособия. Дезинфекцират се и училищните автобуси, с които децата се транспортират от различни населени места до училищата.

Съгласно указанията на РУО и РЗИ, преди началото на учебните занимания е направен инструктаж на всички ученици, учители и помощен персонал, срещу подпис как да използват дезинфекциращи и предпазни средства като маски и ръкавици.

Спазват се всички хигиенни изисквания, осигурени са необходимите количества санитарни препарати, сапун, дезинфектанти и хигиенни материали.

На този етап няма недостиг на персонал, който да хигиенизира и да извършва нужните мероприятия, препоръчани в указанията от Министерството на здравеопазването.

Предстоят и насочени проверки за контрол на изпълнението, включително и в местата за хранене, и предлаганите храни в учебните звена.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура