Белгийската група Spadel инвестира 17 млн. евро в развитието на Devin

21 Feb, 2020

Белгийската група Spadel обяви инвестиция в размер на 17 милиона евро в изграждането на нов, напълно автоматизиран логистичен център и смяна на две от производствените линии в завода в град Девин.

Огромната инвестиция ще позволи на марката Devin, която е част от групата Spadel от 2017 г. и е лидер на пазара на бутилирана вода в България, да продължи растежа си на динамичен и висококонкурентен пазар, както и да гарантира производствените си нужди до 2028 година, съобщиха от компанията.

След придобиването си от Spadel, марката Devin допринася значително за резултатите на цялата европейска група, като надхвърля всички поставени цели. Водите с марката Devin (минерална, изворна и газирана), както и трапезна вода Divna, остават лидер на българския пазар на бутилирана вода. Те отбелязват по-голям ръст спрямо тези на конкурентите си на динамичния пазар на бутилирана вода в България.

В подкрепа на по-нататъшното развитие на всички продукти с марка Devin, групата Spadel ще инвестира 17 милиона евро в България. Средствата ще бъдат вложени във фабриката в Девин, разположена в сърцето на Родопите, с цел увеличение на капацитета на шестте производствени линии в отговор на ръста на обемите.

Благодарение на инвестицията, Девин ЕАД ще може да гарантира производствените си нужди до 2028 г. Инвестиционният план предвижда и изграждането на нов напълно автоматизиран дистрибуционен център, с добавената стойност от значително увеличена оперативна ефективност.

„Инвестицията е резултат от енергията и експертизата на екипа на Девин, който постига забележителни резултати на висококонкурентен пазар. Взехме решението да инвестираме значителна сума в развитието на българския бизнес, защото сме убедени, че това е пазар, на който има значителен потенциал за растеж“, подчертава Марк дьо Боа, главен изпълнителен директор на групата Spadel.

За Девин ЕАД
От създаването си през 1992 г. “Девин“ ЕАД е лидер на пазара на бутилирани води в България. Изворите на водата и мястото на бутилиране се намират в екологично чист район в региона на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – изворна, минерална и газирана вода, както и трапезна вода Дивна. Фирмата е ексклузивен дистрибутор на енергийните напитки Red Bull и плодовите сокове Granini за България.

Компанията е с централен офис в София и разполага със собствена търговска и дистрибуторска мрежа с национално покритие. “Девин ЕАД“ е отговорен корпоративен гражданин, който инвестира в икономическото, социално и културно развитие на обществото чрез инициативи, насочени към регионалното развитие, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 г. компанията е част от белгийската група “Spadel” – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Холандия и Люксембург) и Франция.

За Spadel
Spadel е европейска семейна компания, чиято мисия е да предоставя на потребителите естествени решения за нуждите им от хидратация и освежаване през целия им живот. Компанията предлага следните марки натурална минерална вода, изворна вода и освежаващи напитки с минерална вода: Spa и Bru в Бенелюкс, Devin в България и Wattwiller и Carola във Франция. Устойчивото развитие е естественa част от ДНК-то на групата Spadel и е в основата на нейната политика за корпоративна социална отговорност до 2025. През 2018 г. Spadel генерира оборот от 314,4 милиона евро.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура