Наплив на турски туристи в Пампорово

05 Feb, 2020

За сериозен наплив на туристи от Турция в Пампорово съобщава един от най-тиражираните вестници в южната ни съседка „Милиет“.

„С навлизането на междусрочната ваканция в Турция се увеличи посещаемостта на ски центровете и в частност от големите градове, където тази година не са виждали сняг. Много семейства предпочетоха най-близката дестинация до Турция, а именно в съседна България, и по-точно Пампорово.

Намиращ се на два часа и половина път от Капъкуле и разполагащ с капацитет от 8000 легла, курортът бе изпълнен на 90% само от турски туристи. В това число са не само посетителите, които идват с туроператорски компании, но и тези, пристигащи с лични автомобили, които стават все повече и повече“, пише изданието.

Седат Демир, който посещава 80-годишният ски център за втори път, споделя пред „Милиет“: „Откакто се помня карам ски в Пампорово. Няма проблем с трафика, за да стигнеш до тук. На лифтовете няма проблем с чакане на дълги опашки.

Храната е много близка до нашите вкусове, затова предпочетох да съм тук“. По думите му и ски учителите са на добро ниво: „Аз, съпругата ми и децата ми в рамките на няколко дни се научихме да караме ски“.

В публикацията се сочи, че 80-годишният ски център „Пампорово“ има над 60 хотела. Намиращият се във вековна гора ски център е слънчев през 240 дни от годината и на второ място в Европа по чистота на въздуха и дори могат да се карат ски до към средата на месец април. Има ски училища за деца, разделен по възрастова граница, съответно 7-12 и 4-7 годишни. А е важно да отбележим, че за 4-14-годишните деца сутрин от 9:00 до 16:30 има и детски стаи (вид детски градини в Турция).

Миналата седмица Пампорово взе участие в едно от четирите най-престижни международни туристически изложения в целия свят – Средиземноморският форум в Истанбул.

В момента в курорта работят 11 писти, а очакванията са през тази година Пампорово да бъде посетен от над 10 000 туристи от Турция.

 

 

Източник: Actualno.com

Подобни

Новини от региона

туризъм

култура

Времето