Стартира третото издание на инициативата „Календар на Община Смолян“

29 Jan, 2020

Стартира третото издание на инициативата „Календар на Община Смолян“. Новата кампания е за календара за 2021 година.

От Община Смолян очакват с голямо любопитство Вашите забележителни кадри, разкриващи майсторството на природата, културните и архитектурни постижения през различните епохи, богатството на биоразнообразието, туристическите забележителности на Смолян и региона.

С голямо нетърпение се очакват и кадри от туристите, които запечатват в снимки емоцията на Родопите. С помощта на всички участници, които изпращат своите фотоси, не само показваме красотата, която ни заобикаля, но и превърнахме инициативата в КАУЗА, която подкрепя лечението на деца от Смолян и региона.

Ето и регламента:

  • Фотосите трябва да съдържат елементи от градския пейзаж или природните дадености, разкриващи уникалната атмосфера и природа на региона през четирите годишни сезона.
  • В кампанията може да участва всеки, който проявява интерес към нея. Условието е да изпращате максимум до 6 /шест/ броя снимки представени в цифров вид – черно-бели или цветни, тип на файла- jpg. В начинанието могат участват само авторски снимки.
  • Големината на изображението трябва да бъде не по-малка от 1200×1600 пиксела.
  • Фотографиите се изпращат на e-mail: obshtina_smolyan@abv.bg с посочени: трите имена на автора на снимката, възраст, адрес, телефон за връзка, кратко описание на фотоса и мястото, където е направена.
  • Фотосите ще бъдат качвани на фейсбук страницата на инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар“, където всеки ще може да даде гласа си за предпочитаната от него снимка.

Кадрите, събрали най-много харесвания и с добро качество, ще бъдат подредени в изложба за празника на град Смолян на 21 октомври 2021 г.

Една част от тях ще бъдат оценени и класирани от комисия, включваща и професионални фотографи, като селектираните снимки ще се използват за отпечатването на календар на община Смолян. Всяка снимка ще съдържа името на нейния автор и обекта на кадъра. Награждаването и показването на избраните снимки, които ще бъдат включени в календара, ще се състои в рамките на тържествата за Празника на града.

Краен срок за изпращане на фотографиите: 05.10.2021 г. до 17:00 ч.

Фотографиите, участвали в конкурса, стават собственост на Община Смолян с права за отпечатване, публикуване и организиране на изложби. Фотосите ще бъдат качвани и на личния профил във Фейсбук на кмета Николай Мелемов. Харесванията там няма да бъдат зачитани, а ще имат за цел да популяризират кампанията, активността на самите автори и красотите на региона.

Община Смолян очаква вашите снимки, включете се в инициативата, за да покажем красотата и неповторимостта на нашия роден край!

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура