Смолянско село прави референдум как да изглежда табелата му

16 Dec, 2019

Смолянското село Славейно провежда своеобразен референдум във Facebook за вида на внушителна табела, която да бъде поставена на входа му. Хората обсъждат и ще изберат с гласуване между 6 предложения за вида на табелата и символите, които ще бъдат изобразени на нея, информира „24часа”.

Организаторите планират да направят композиция, висока около 180 см. Ще има солиден фундамент и покрив, така че да бъде предпазена от снегове и дъждове. Обсъждането за новия символ на китното родопско село трябва да приключи преди Нова година.

Това не е първата акция на местните жители в социалната мрежа – групата във Facebook преди това проведе и благотворителната кампания за продажба на тениски с надпис: ,,Аз обичам Славейно”.

Родопското село е известно със стремежа си към облагородяване, който далеч е прехвърлил границите му. Преди няколко години Пейо Стоев, който живее в САЩ, дари 10 хил. долара за огромно пано на родословието.

Редица дарители в годините назад са сложили различни знаци из селото. Сред тях е дядото на тенисистката Цвети Пиронкова – Никола Чинков. Той е проследил родовете от 3 века и щателно ги е отбелязал върху огромно пано с цялото родословие на Славейно. Паното е с размери 4х4 метра и е поставено в сградата на кметството, за да може всеки с корен от селото да го проследи назад във времето.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура