Пампорово откри ски сезона

13 Dec, 2019

Пампорово откри ски сезона с безплатни лифтове и три отворени писти. Снежната покривка в курорта достигна 75 см.

В периода от 14 до 20 декември ски зоната ще работи с промоционална цена на дневната лифт карта от 43 лева.

Камера на живо от Пампорово може да видите ТУК

Пампорово предлага добри условия за ски. За скиорите и сноубордистите от 13 декември са отворени пистите:

  • Писта 6 – “Скипът Пампорово” (туристическата)
  • Писта 10 – “Дельово дере”
  • Писта 11 – “Картола”

За сезона хит остава лифт картата 2в1, която предоставя неограничено каране по пистите на ски зона Пампорово, неограничено каране по пистите на ски зона Чепеларе, безплатен транспорт между двете ски зони и отстъпка за ползване на ултрамодерния нов СПА уелнес център в хотел Перелик.

Въвеждат се нов вид 6 и 9 дневни лифт карти за делнични дни с възможност за непоследователно ползване, които ще дадат повече гъвкавост и възможност на туристите в курорта да ползват услугата в различни делнични дни. Това е възможност за всички гости да бенефицират от евентуални промени в плановете си или в случай на лошо време, като използват закупената за непоследователни дни лифт карта в следващ делничен период през сезона.

Въвежда се и нова сезонна лифт карта само за делнични дни на промоционална цена от 700 лв, която ще предостави избор на туристите да изберат по-спокойните делнични дни по време на целия ски сезон. Гостите закупили един от двата типа сезонни лифт карти ще могат да се възползват от 30% отстъпка за достъп до най-новия ултрамодерен и луксозен СПА уелнес център, който се намира в хотел Перелик. С 15% отстъпка от входната такса за уелнес центъра могат да се възползват и всички останали гости на курорта закупили всякакъв друг тип лифт карта.

Поради големият интерес, Пампорово и Мечи чал ще запазят семейните пакети с лифт карти, които предоставят намаления от 8 до 12% от цената на ски картите.

Курортът бележи най-голям ръст в последните години в ранните записвания, между 15 и 20%, съобщи изпълнителният директор на “Пампорово” АД Мариян Беляков.

Според него, причината е инерцията в интереса на скиорите набрана от Пампорово в последните години и новостите в курорта. Най-голям е ръста на българският пазар, който по традиция е основен и най-важен за родопския курорт, заедно с балканските пазари. Голям е ръста на турски туристи тази зима, който е продаден не само за ваканциите, а извън тях.

Специална изненада за всички гости на хотел Перелик и туристите в курорта ще бъде откриването на новия СПА уелнес център Перелик, който ще предлага изключително разнообразие от релаксиращи и възстановителни процедури.

Грандиозният уелнес проект включва изграждането на най-многобройните и разнообразни видове зали и помещения за релакс в региона, които целят да привличат гостите в Пампорово целогодишно.

Центърът ще предлага най-големият плувен басейн в курорта, модерен програмиран достъп до различните видове помещения, част от които са билкова сауна, кедрова сауна, инфра червена сауна, арома сауна, финландска сауни, арома билкова баня, сауна парилка, релакс зона с дървени вани, турска баня (хамам), контрастен душ, солна стая, ледена стая, джакузи, хоризонтален душ, расул стая, самостоятелни ВИП джакузита, масажни кабинети, модерен фитнес център, фреш нутри бар и др.

Новият уелнес център ще е достъпен за всеки гост, който желае да се възползва от най-новите и модерни възстановяващи терапии.

Вложените инвестиции в конферентния блок, спа комплекса и нови инсталации за сняг са между 4 и 5 млн. лв. Курортът е разпродаден на 100% още в средата на ноември за празниците. В Пампорово ще празнуват между 8 и 10 000 човека.

„Сезонът върви много добре, но водещо в един ски курорт са ски условията. Лятото беше много силно с 30-те нови продукта, които успяхме да интегрираме. Успяхме да приключим с изграждането на чисто новия конгресен блок, през който вече минаха едни от най-големите фирми в България. Всичко това в комбинация дава предпоставки Пампорово да се превърне в един наистина целогодишен курортен център“, допълни изпълнителният директор.

„Причината, поради която започваме скромно, е, че не сме сигурни във времето през следващите няколко дни, очертава се нестабилно и не искаме да създаваме излишни очаквания у хората“, уточни Мариян Беляков.

Основни клиенти за Пампорово и през този ски сезон ще бъдат българските и балканските туристи. Традиционно силни за курорта остават ирландският и британският пазар, които запазват едни и същи нива през последните години. Няма промяна и в записванията на руските туристи.

От “Пампорово” предупреждават любителите на зимните спортове да следят всекидневно информацията за състоянието на скизоната и актуалните условия за каране на ски, тъй като според метеорологичните прогнози предстои затопляне на времето в следващите дни.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура