Утре ще вали сняг

02 Dec, 2019

Още утре ще завали сняг, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев.

“Ще понатрупа малко повече в Югозападна България и Предбалкана. Ще премине доста бързо фронтът, в резултат на което след това ни чакат едни доста студени утрини”, коментира той пред Novini.bg.

В сряда и четвъртък на някой места температурите да паднат до минус 7-8 градуса. Въпреки това у нас месецът ще остане по-топъл от обичайното. Като от петък ще настъпи по-топло време и дневните температури за събота, неделя и понеделник ще са 10-12 градуса. На 8 декември ни очаква слънце.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване през планинските проходи да не тръгват с автомобили с летни гуми и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.

Пътноподдържащите дружества са готови да реагират веднага и да обработят настилките и съоръженията, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите. В опорните пунктове има нужните количества сол, пясък и химикали и машини за посрещане на първия сняг.

Директорите на пътните управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура