Наградиха победителите в четвъртото издание на конкурса „Аз раста патриот“

28 Nov, 2019

„Щастлив съм днес с церемонията по награждаване заедно да поставим кулминацията на четвъртото издание на конкурса „Аз раста патриот““, областният управител Недялко Славов приветства участниците, техните близки и приятели, ръководители и представители на държавни институции и ведомства, граждани, журналисти, които уважиха церемонията по награждаване на участниците в конкурса.

„За да направим България по-добро място за живеене, на първо място трябва да я обикнем! Аз считам, че с конкурса „Аз раста патриот“ правим точно това! Трябва да вярваме в доброто и да превърнем добротата в своя висша ценност.“

Славов изрази радостта си и благодари на управителя на „Михалково“ АД Димитър Дългъчев и екипа му за партньорството, на колегите от Областна администрация Смолян за вложените усилия в организацията на конкурса, на всички държавни институции, които с наградите си поощряват участниците, и най-вече на участниците и техните родители за това, че съхраняват и предават народните традиции и патриотичния дух.

„Дълбоко вярвам в полезния ефект на тази инициатива, в нея аз и екипът ми влагаме много емоция и сърцатост!“, в заключение Областният управител пожела благоденствие и здраве на всички, както и успешно провеждане на петото издание на конкурса „Аз раста патриот“ през следващата година.

Господин Дългъчев също поздрави участниците и гостите. Той изрази благодарност към Областния управител за дадената му възможност да допринесе за реализирането на тази инициатива.

Участнички в тазгодишното издание на фотоконкурса „Аз раста патриот“ зарадваха публиката със свои изпълнения. Емили Мушкова от гр. Неделино разчувства всички с рецитиране на стихотворението на Христо Ботев “Хаджи Димитър”. Ивон Хаджийска, под съпровода на гайдаря Стоян Гушков, с ръководител Веска Димитрова от Народно читалище “Христо Ботев-1871”-гр. Смолян, изпълни родопската песен “Мъри Радо, бела Радо”.

Талантливите деца от ОДК-Смолян също допринесоха за празничното настроение с музикалните си изпълнения.

В четвъртото издание на конкурса „Аз раста патриот“ се включиха 90 деца от Област Смолян, като 75 бяха участниците във фотоконкурса и 15 – с есе на тема „Видях доброто“. Компетентно жури оцени снимковите материали и разказите, изпратени от участниците, и излъчи победителите по отделни категории.

Във ФОТОКОНКУРСА те са:

Специални награди:

Наградата на НПО „Нови хоризонти“ получава Ивон Владимирова Хаджийска на 7 години от град Смолян;

Наградата на РИМ „Стою Шишков“-Смолян получава Мартин Зейнелов на 5 години от село Ерма река;

Специалната награда на Бутилираща компания „Михалково“ получават  Джулияна Енчева на 7 години и Алехандра Енчева на 12 години от град Златоград;

Специалната награда на Областния управител за приемственост и семейни традиции получават Мария Терзийска на 1 година, Кирил Митов на 1 година и Нели Митова на 4 години от град Смолян;

Наградата на Регионална дирекция „Социално подпомагане“-Смолян получава  Александър Руженов на 16 години от село Оряховец;

Наградата на РУО-Смолян получават Деница Хаджиева на 11 години и Николай Мадански на 10 години от село Смилян.

Във възрастова група от 1 до  4 години:

 • Първо място: Вени Райчева Аръчкова е на 2 години и 7 месеца от град Смолян;
 • Второ място: Евелин Десиславова  Мушкова на 2 години и 9 месеца от град Неделино;
 • Трето място: Теодора Даниелова Хаджиева на 2 години от село Смилян и Рая Заимова на 4 години от село Любча

От 5 до 8 години:

 • Първо място: Дария Златкова Ликова на 8 години от село Ерма река;
 • Второ място: Галя Славчева е на 7 години от село Стойките;
 • Трето място: Мария Чолакова на 7 години от град Смолян; Теодор Димчевски е на 5 години от град Смолян

От 9 до 15 години:

 • Първо място: Мария Василева на 13 години от град Смолян;
 • Второ място: Виктория Аделинова Хаджиева на 10 години от град Смолян; Никола Георгиев Четроков  на 10 години от град Смолян;
 • Трето място: Стиван Джамбазов на 11 години от село Любча; Емили Десиславова Мушкова на 9 години от град Неделино.

От 16 до 18 години:

 • Първо място: Екатерина Стефанова Чернева на 17 години от град Смолян;
 • Второ място: Йоана Евтимова е на 16 години от град Смолян.

Наградените участници за разказ „ВИДЯХ ДОБРОТО“ са:

 • За първо място – Езги Севен Ахмед от XII „В“ клас при СУ „Антим I“, гр. Златоград и Алексея  Анатолиева Юрукова от VI  клас в СУ ,, Княз Борис I“, село Старцево.
 • За второ място: Йорданка Василева Кундева от VI клас при СУ „Антим I”, гр. Златоград и Пънар Назми Диова от V клас в ОУ „Гео Милев“, село Грохотно.
 • За трето място:Лора Бойкова Травлева от VII клас в СУ,,Княз Борис I“, село Старцево и Кристина Пелтекова от V клас в ОУ „Никола Йонков Вапцаров”, село Широка лъка.

С поощрителна награда беше отличена Елена Здравкова Адамова от VI „в“ клас в ОУ „Иван Вазов“, гр.Смолян;

Всички участници получиха подаръци, те всички са победители, давайки добрия пример, че българската народна носия и доброто са непреходни ценно.

Подобни

Новини от региона

спорт

култура

Времето