Новоизбраните градоначалници на Чепеларе и Баните официално встъпиха в длъжност

08 Nov, 2019

Новоизбраните общински кметове, общински съветници и кметове на населени места в Чепеларе и Баните встъпиха в длъжност.

В рамките на първите тържествени заседания, съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, чрез таен вот, се проведе и избор на председател на Общински съвет.

С 8 гласа „ЗА“, Пантелей Мемцов става председател на Общински съвет-Чепеларе. Севдалин Хъшенов оглавява Общински съвет-Баните с подкрепата на 8 гласа „ЗА“.

Областният управител Недялко Славов поздрави за полученото доверие избраните кметове на община, кметове на населени места и общински съветници в Чепеларе и Баните на проведените днес Първи тържествени заседания. Той ги призова да загърбят предизборните емоции и да се фокусират върху управленския си мандат през следващите четири години, в които имат отговорността да оправдаят гласуваното им доверие.

Славов отбеляза, че е трудно да бъдеш управник в днешно време, когато хората са свръхинформирани, и това до известна степен ги прави и свръхизискващи. Затова той ги призова да работят с високо темпо, отговарящо на очакванията на съгражданите им, да се вслушват в проблемите им и да не късат връзката с избирателите си.

„Нека следващите четири години бъдат период, в който привличате гражданите да участват в управленските процеси, това гарантира не само публичност и прозрачност, това гарантира доверие в местната власт и в институциите.“

Областният управител призова и гражданите да продължават да подкрепят управленците си и по време на мандата, както са ги подкрепяли в предизборната кампания, защото общината не е само на кмета и на общинската власт, а на всички хора, които живеят в нея.

Относно взаимодействието между държавата и общините в сферата на образование, здравеопазване, социални дейности, инфраструктура, Славов декларира своята подкрепа.

„И тук е мястото да гарантирам своята протегната ръка, да декларирам подкрепата на държавата за всяка една полезна инициатива за общините и техните жители. Но така, както имате моята подкрепа, аз ще бъда коректив, тогава, когато се налага, в рамките на законовите ми правомощия.“

Областният управител изрази очакванията си за добро взаимодействие с общините и ръководството им в работата по приоритетни правителствени политики, сред които равен достъп на всички до образование, въвеждане на електронни услуги и подобряване на административното обслужване.

В заключение пожела здраве, успешен и ползотворен управленски мандат.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето