Мелемов: Искам да управлявам с всеки един гражданин на Смолян

08 Nov, 2019

Кметът на Смолян Николай Мелемов официално встъпи в третия си мандат на тържествената първа сесия на разпоредителния орган в общината.

Церемонията откри областният управител Недялко Славов. Той им пожела здраве, много сили и ползотворна работа за един силен и успешен мандат.

„Емоциите от предизборната кампания и изборния ден затихват и колкото по-бързо ги забравим, толкова по-добре. Смолянчани посочиха своите избраници и им повериха огромна отговорност, която е чест и дълг за всеки от вас. Категоричен е изборът на кмета на Смолян Николай Мелемов за трети мандат. Това е знак, че избирателите одобряват посоката, в която върви общината и оценяват усилията за обновяване на инфраструктурата, качеството на образованието и всички останали дейности“, посочи Славов.

Той подчерта, че хората сега са по-информирани и по-изискващи и затова е необходимо да се работи още. Славов изрази надежда, че в Общинския съвет ще има качествен и стойностен дебат и призова съветниците да имат добро взаимодействие, да търсят допирни точки и консенсус колкото и да е трудно понякога това.

След неговото слово кметът Мелемов, общинските съветници и кметовете на кметства положиха клетва, а символичната огърлица на властта за трети път получи Николай Мелемов, за когото са гласували 9 133 жители на общината.

„Благодаря отново на всички, които ми гласувахте доверие за трети мандат. За мен това е една огромна отговорност. Не случайно в момента се вълнувам много повече от 2011 г., когато положих първата си клетва, защото доверието трябва всеки ден да се защитава. И заявявам пред всички вас, че искам да управлявам с всеки един гражданин на Смолян. Затова вратите на моя кабинет отново ще бъдат отворени за вас.

В Общинския съвет ще предлагам решения, които са в интерес на гражданите, защото доверието наистина е голяма отговорност. Доверието е и един шанс на всеки един от нас да остави следа, да направи нещо позитивно за развитието на Смолян.

Резултатите от изборите показаха, че сме на правилен път, че посоката е правилна, но че темповете трябва да бъдат ускорени и всички заедно ще направим така, че Смолян да е по-красив, по-уютен, по-приветлив, за да може на нашите деца и внуци да оставим един красив и подреден град, добро място за живеене и където всички заедно ще имаме една единствена цел – да обичаме Родината и нашия град“, посочи в словото си кметът Николай Мелемов.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура