Обмислят въвеждане на Синя и Зелена зона в Смолян

06 Nov, 2019

Оптимизация на работата на администрацията, реализация на проекта за смяна на горивната база и организацията на движението в града са сред основните приоритети през новия мандат на новоизбрания кмет на Смолян Николай Мелемов.

“Няма да има повишение на данъчните ставки за жителите на община Смолян през идната година”, заяви категорично Мелемов.

„Не смятам да вдигаме данъците, защото доходите на хората не са се повишили, но ще очаквам от съгражданите си повече съпричастност и дисциплина“, поясни Мелемов. Според него, новият бюджет няма да се различава много от настоящия.

Мелемов подчерта, че сред основните проблеми на града е и мръсният въздух през зимата и ще се постараят максимално бързо да работят по проекта за подмяна на горивната база на 3000 домакинства и през следващата зима въздухът в Смолян да бъде по-чист.

Акцент в работата му през новия мандат ще бъде и организацията на движение в града, като се планира въвеждането на Синя и Зелена зона. Планира се и някои от улиците да станат еднопосочни. За целта трябва да се проведе проучване от специализирана фирма.

„Има нужда и от повече дисциплина и организация в движението в Смолян. Ще възложим на специализирана фирма, която да предложи решение за синя и зелена зона, както и еднопосочни улици и се надявам и най-късно до пролетта да се въведат тези мерки“, посочи Мелемов.

Програмата, която сме представили пред хората е изпълнима и нейното реализиране предстои в този мандат. Продължавам с отворена врата на кабинета си близо до хората. Това е и гаранция, че няма да разочароваме нашите избиратели и съграждани“, допълни градоначалникът.

По отношение на сметосъбирането, Мелемов припомни, че остава още около година и половина до прекратяването на договора със почистващата фирма. След изтичането му, ще са необходима доста средства, но най-правилно е сметосъбирането да е работа на общинска фирма, за да има контрол и да зависи от общината.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура