Кметът на Мадан Фахри Молайсенов официално встъпи в третия си мандат

05 Nov, 2019

Кметът на община Мадан Фахри Молайсенов официално встъпи в третия си мандат. Той бе преизбран още на първи тур на местните избори с близо 90% от вота на своите съграждани или общо 5953 гласа.

Заедно с Молайсенов клетва по чл.32 ал.1 от ЗМСМА положиха и 5 – ма от избраните кметовете на населени места в общината и новите 17 общински съветници.

Церемонията бе водена от областния управител на Смолян Недялко Славов. Той връчи на кмета огърлица и ключ – символи на местната власт.

В своето приветствие към присъстващите в залата новият-стар градоначалник каза:

„За мен е огромна чест и отговорност, днес за трети път да получа символите на града и заклевайки се, заставам с ясното съзнание, че да си кмет и да ръководиш една община се изисква отговорност, посветеност, много работа и последователност. Благодаря на всички за високия процент доверие по време на местните избори. Това всъщност е оценката за свършеното от мен и моят екип през изминалите два мандата… Ще се постараем отново да оправдаем гласуваното Ви доверие с много труд и отдаденост. Влизам в третия си мандат на управление с вярата, че с общи усилия ще продължим да работим за израстването на нашата община. На новия местен парламент пожелавам здраве и управленска мъдрост, в името на жителите на общината и тяхното добруване. Да се водят от писаните закони, но и от законите на човечността, морала и етиката. Защитавайки интересите на общината ни днес, защитаваме именно това – бъдещето на децата ни и спокойствието на нашите родители утре! Още веднъж благодаря и успех на всички ни!“

Председателят на Общинската избирателна комисия Фахри Чаушев връчи удостоверенията на избраните общински съветници и кметове по населени места. В новия Общински съвет ДПС има 11 мандата, ГЕРБ – 2 мандата, 2 мандата има БСП и 2 мандата за АБВ.

По време на тържественото заседание бе избран и нов председател на Общинския съвет мандат 2019-2023. След тайно гласуване, с 17 гласа „ЗА”, бе избран Бисер Базеников.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето