Министър Кралев в Смолян: Общината е положила огромни усилия за развитието на спорта

17 Oct, 2019

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев днес посети Смолян и посочи, че е изключително доволен от състоянието на спортната инфраструктура в града. „Убедих се лично, че Общината е положила огромни усилия за развитието на спорта.

Срещнах се с представители на спортната общественост и с жители на Смолян, които ме увериха, че местното управление в последните години заслужава подкрепата на държавата за доизграждане на спортната база“, коментира министър Кралев.

Той бе впечатлен от новоизградената многофункционална зала в ППМГ „Васил Левски“ , където той откри първото спортно събитие по волейбол след откриването на залата. Залата тук може да бъде използвана за пример за останалите населени места – нашата концепция е насочена именно към изграждане на такъв вид спортни съоръжения, които са лесни за поддръжка и могат да се използват пълноценно от ученици и спортисти, включително за професионални първенства, посочи още министърът.

Кралев разгледа и стадиона в Смолян, който скоро ще бъде ремонтиран, благодарение на средства в размер на 1 милион лева, които правителството отпусна на Общината.

Министърът пое ангажимент, че ще подкрепи усилията на община Смолян за възстановяване на тренировъчния стадион, като помогне с финансирането на нова настилка от изкуствена трева.

Така, заедно с лекоатлетическата писта и другите спортни съоръжения, които вече са финансирани, Смолян ще има един завършен спортен комплекс, категоричен е министър Кралев.

С министъра бяха депутатът Красимир Събев, областният управител Недялко Славов и други.

 

Пресцентър на община Смолян

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура