Стотици деца участваха в традиционната лекоатлетическа щафета в Смолян

17 Oct, 2019

Около 600 деца от всички смолянски училища и детски градини участваха в лекоатлетическата щафета, която традиционно организира Община Смолян, по случай 107 години от Балканската война и Освобождението на Родопите.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди първенците, които получиха медали, плакети и грамоти.

Основен организатор на спортното събитие е Община Смолян със съдействието на ОД на МВР и с подкрепата на Младежкия авариен екип към БЧК в областния град.

За всички участници бяха осигурени плодове и лакомства от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Наградите за състезателите осигури община Смолан

Бяха наградени и победителите от математическото състезание „Стоян Попратилов”. То също е част от инициативите, посветени на празника на град Смолян и дава възможност за изява на деца с талант в математиката като се популяризират постиженията им пред обществеността.

Организатор на състезанието е СМБ-секция Смолян с подкрепата на Факултета по математика и информатика (ФМИ) към ПУ „Паисий Хилендарски“, Научно-технически съюзи -Смолян, Община Смолян и РУО-Смолян.

 

 

Снимка: Мая Костова

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура