30% ръст на туризма в Чепеларе

20 Sep, 2019

Община Чепеларе отбелязва около 30% ръст както в зимния, така и в летния туризъм, заяви кметът Славка Чакърова на пресконференция по повод приключващия мандат. Според нея Чепеларе, “Зеленото сърце на България” се е утвърдило през последните 4 години като целогодишна дестинация.

Броят на нощувките в хотелите и местата за настаняване е увеличен значително през този период. През 2015 г. отчетените от хотелиерите нощувки са 253 хиляди, в края на 2018 г. се увеличават до 355 хил., а към 31 август т.г. са 300 хиляди за 8-месечния период.

Според Славка Чакърова дейността на общинския екип и доброто сътрудничество с представителите на туристическия бранш през тези 4 г. са сред причините за подобряване на бизнес климата в сферата на туризма.

Община Чепеларе участва във всички важни туристически борси, а създаденият богат културен и спортен календар привлича все повече туристи и интерес към дестинацията, смятат от ръководството на Общинската администрация. Направени са важни инвестиции в общината, отнасящи се към развитието на туризма, предаде БТА.

В курорта Пампорово е извършена рехабилитация на над 1 км тротоари и 2 км улици, монтирано е ново енергоспестяващо улично осветление.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето