Ремонт на улици в Златоград и Старцево

12 Sep, 2019

Кметът на община Златоград Мирослав Янчев и кметът на село Старцево Румен Биндев дадоха старт на строителните дейности по проект „Реконструкция и рехабилитация на улици, съоръженията и принадлежностите към тях в гр. Златоград и с. Старцево, община Златоград“, изпълняван от община Златоград, с финансовата подкрепа на „Програма за развитие на селските райони”, чиято обща стойност е 1 924 348.67 лева без ДДС.

Основните дейности, включени в проекта, са полагане на трайна асфалто-бетонова настилка на четирите илици в село Старцево – ул. „Васил Левски”, ул. „Дельо Войвода”, ул. „Европа” и ул. „Пеньо Пенев”, отводняването ще бъде с отводнителни решетки, уличното плато ще се ограничи с вибропресовани бетонови бордюри, ще се поставят и указателни табели с имената на улицата, пейки, кошчета за смет.

Общата стойност на СМР на четирите улици в Старцево е 717 044.63 лева, а срокът за изпълнение на дейностите на тези улици е 3 месеца.

Изпълнител на строително-монтажните дейности е „Строител” ЕООД с управител Христо Петков. Строителен надзор на обектите ще се упражнява от „Пловдивинвест” АД гр. Пловдив, а авторският надзор ще се осъществява от „Инфра Про Консулт” ООД гр. София.

По-късно, същия ден, Кметът Янчев даде старт и на четири улици в гр. Златоград – ул. „Рожен”, ул. „Първи май”, ул. „Албена” и ул. „Миньорска”, които са част от същия проект, който общината ще реализира. Обща стойност на СМР на тези улици възлиза на 570 312.87 лева, а срокът за изпълнение на дейностите е 7 месеца.
Изпълнител на строително-монтажните дейности е „Нар” ООД. Строителен надзор на обектите ще се упражнява от „Пловдивинвест” АД гр. Пловдив, а авторският надзор ще се осъществява от „Екоинженеринг” ЕООД гр. Кърджали.

В проекта за тези улици се предвижда разваляне на съществуваща асфалтобетонова настилка, фрезоване на съществуваща асфалтобетонова настилка, доставка и полагане на асфалтова смес и битум, полагане на бетонови бордюри, изграждане на дъждоприемни шахти, полагане на тротоари с бетонови плочи, указателни табели с имената на улицата, пейки, кошчета за смет.

На събитията присъстваха и Председателят на Общински съвет Златоград – Емилия Кръстева, заместник-кметът на община Златоград – Елмира Угорлиева-Пехливанова, Секретарят на Община Златоград – инж. Елка Чаушева, представители на Общинска администрация Златоград, общински съветници, представители на фирмите, които ще изпълняват строителството и фирмите, които ще осъществяват строителен и авторски надзор на обектите, както и много жители от общината.

Янчев благодари на всички, които са помогнали за осъществяването на този, важен за община Златоград, проект и апелира гражданите да осъществяват граждански контрол при изпълнението на строително-монтажните дейности.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура