Пампорово е зелен оазис сред летните жеги

12 Aug, 2019

Условията за туризъм в Пампорово са отлични. Планинският курорт е предпочитано място за почивка и бягство от летните жеги за български и чуждестранни туристи.

През целия летен сезон работи лифтът от Пампорово към Смолянските езера. В движение са и лифтовете Студенец – Снежанка и Студенец- Ски център 1.

Адвенчър парк, Велопарк и пързалката за спускане тип тубинг са най-посещаваните места за отмора и развлечение. Тубинг пързалката е инсталирана в района на “Студенец” и привлича множество туристи.

Туристическият център в курорта предлага гарантирана лятна програма със седмичен график на организираните екскурзии, забавления и спортни активности.

Разходките из пещери в Родопите също са част от прохладните маршрути, тъй като температурата в подземните зали е постоянна. Подземията на “Ухловица” са с постоянна температура 10 градуса и привличат множество български и чуждестранни туристи.

За улеснение на туристите в курорта е въведена кол център система за получаване на актуална и навременна информация от вело зоната, работещи лифтове и отворени трасета, както и за директна връзка с ПСС или хотелите.

А като допълнително удобство туристите могат ежедневно да се информират за атмосферните условия в Пампорово в реално време чрез новата автоматична услуга SUMMERTIS, която се обновява няколко пъти в деня и дава необходимата метеорологична и актуална информация за курорта автоматично.

За удобство на туристите във вело зоната има поставени на няколко места безплатни Wi-Fi зони, а за любителите на природата – има няколко панорамни площадки с фото рамки за запечатване на невероятната панорама от Родопите и незабравими моменти.

От “Пампорово” АД отчитат ръст на туристи от началото на летния сезон, сравнявайки с миналото лято. Инвестирайки в програмата за конгресен туризъм и местата за спорт, развлечение и отдих през летния сезон, курортът затвърждава позиции като целогодишна дестинация.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура