Гарантирана седмична програма през летния сезон в Пампорово

10 May, 2019

Екскурзии, пешеходни турове, алпийски занимания и забавления са включени в лятната програма, организирана от Туристическия център в Пампорово, информират от “Пампорово” АД.

И през този летен сезон центърът поддържа гарантирана седмична програма с график на екскурзиите и спортните дейности. Центърът приема записвания и резервации както за групи, така и за индивидуални туристи, а всички организирани мероприятия са под ръководството на планински водачи и гидове. В маршрутите са включени пещерата “Ухловица”, крепостта “Калето”, панорамната площадка “Вълчи камък”, “Каньона на водопадите”, вр. Снежанка и др.

В понеделник е предвидено джип сафари до “Вълчи камък”. Екскурзията преминава през Триградското ждрело и забележителностите в района, а пътуването до наблюдателната площадка е с високопроходими джипове.

Във вторник летовниците в Пампорово могат да се включат в посещение до “Ухловица” и “Калето” край с. Кошница.

Скално приключение се организира в сряда, като алпийските занимания се провеждат на екопътека “Невястата”.  Уроците за начинаещи и напреднали алпинисти са в алпийския парк, който разполага със стена за катерене, въжена градина, малък и голям алпийски тролей, Via ferrata.

Пещерно приключение е предложението на Туристическия център в четвъртък. Пътуването е до Ягодинската пещера и Триградското ждрело.

Петъчният маршрут е по екопътека “Каньона на водопадите”, откриваща неповторими гледки в планината.

Вело заниманията са предвидени в събота, предлагайки маршрути и за напреднали, и за начинаещи. В зависимост от метеорологичните условия, се избира най-пододящия маршрут.

Седмичната програма залага на училище по планинарство в неделния ден. Пешеходният преход за възрастни и деца е до връх Снежанка и едноименната кула и въжения парк.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

Времето