Зрелищна програма за конгреса на Интерски в Пампорово

15 Mar, 2019

Ски инструктори от цял свят ще представят зрелищни демонстрации на писта “Стената” по време на 21-ия Интерски Конгрес, който ще се състои в Пампорово от 17 до 23 март, съобщиха от “Пампорово” АД.

Официалното откриване на Интерски Конгрес е от 13:30 часа на 17 март. В откриващата церемония ще се включат емблематични имена от българския спорт. По писта “Стената” ще се спуснат Екатерина Дафовска, Радослав Янков, Александра Жекова, Ренета Камберова, Снежана Дечева, Румяна Нейкова и Йордан Йовчев.

Техническите демонстрации в изпълнение на демо тимове на страните участнички в конгреса могат да бъдат наблюдавани от публиката от 9 часа в дните от 18 до 22 март. Три нощни шоуспектакли на “Стената” са предвидени в понеделник, сряда и петък. Около 1100 делегати от 33 държави пристигат в Пампорово за конгреса на международната организация на ски инструкторите.

Дискусионната и демонстрационната програма на конгреса ще представи най-новите тенденции в обучението по ски, сноуборд, фрийстайл и ски бягане. Предвидени са над 100 демонстрации, включително и вечерни шоу програми, работни срещи, лекции и представяне на демо отборите на държавите участнички.

Нощни шоу спектакли на пистата “Стената”, близо 120 работилници, 70 лекции и технически демонстрации са включени в конгресната програма. В дните на Интерски Конгреса ски инструктори от цял свят ще обучават благотворително 120 деца от Смолян и Чепеларе. Изцяло нов конгресен блок с 5 зали е изграден от “Пампорово” АД за провеждането на конгреса.

За демонстрационната програма в ски зоната са обособени 6 специализирани зони. Вече е готова зоната за ски и сноуборд свободен стил. Изградена е и специализирана зона за ски бягане северни дисциплини. Писта “Стената” е оборудвана с ново осветление, необходимо за предвидените 3 зрелищни нощни шоу спектакъла. Над 150 доброволци – български ски инструктори и експерти по снежни спортове, ще работят на пистите по време на домакинството.

Пампорово се нарежда сред най-големите ски курорти в Европа, които са били домакини на конгрес на INTERSKI, коментират от “Пампорово” АД.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето