Кметът на Девин подари трибагреници на ученици

28 Feb, 2019

В последния ден от месец февруари 2019г. по лична инициатива и средства кметът Красимир Даскалов, зам.-кметът Владимир Солаков и съвместно с представители на МКБППМН посетиха сградата на най-голямото средищно училище в Община Девин- СУ „Христо Ботев”. Там те подариха флагчета на всички деца с българския трибагреник, с желанието децата да се научат на обич и почит към българското, към родината.
Любезно бяха посрещнати от директора г-жа Георгиева и зам.-директора г-жа Шалева, които подкрепиха идеята им като организираха учениците по класове да се строят и да чуят господа управляващите, дошли да им покажат урок по възпитание на нравствени и патриотични ценности…
В навечерието на Националния празник на Рeпублика България 3 март, нашите наследници трябва да знаят и тачат спомена за славните бойци и революционери, които чрез своята преданост и нечувано себеотрицание отдадоха живота си в името на Родината!
Кметът на Община Девин поздрави учениците и им пожела:
„Любов към родината, преданост към българското” ,
даде им пример: ако някой ден решат да я напуснат, винаги да я носят в сърцето си, но да се връщат, да се завърнат там, където са се родили и са закърмени, защото само там е безкористна и всеотдайна любовта към тях, навсякъде другаде те са чужденци.
Патриотизмът означава обич, сплотяване на националния дух, а това от най-ранна възраст е нужно да се вкорени в детското съзнание. „
„Тя любовта се проявява не в думите, а в делата” е казал Апостола Левски, а дела на нашите многоуважавани местни управници не липсват и именно това е повод за гордост, пример за подражание…нека и децата ни се научат да ценят труда и стремежа на тези, които работят неуморно за да имат ТЕ по-добро бъдеще, ако пренасяш реална полза на хората около теб, тогава ти си патриот, тогава наистина носиш полза на своята страна, и значи я и обичаш, това беше основната идея, надяваме се да се оцени!

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура