Disney помага за опазване на прилепите в Родопите

07 Feb, 2019

Фондация „Наука за природата“ (ФНП) получи финансова подкрепа от Консервационния фонд на Disney (The Disney Conservation Fund) за работата си по опазване на 9 застрашени вида прилепи в Родопите. Фондацията е първата българска организация, която получава безвъзмездна помощ от фонда на Disney.

Прилепните популации в Родопите са под заплаха от загуба на местообитанията си и безпокойство, причинено от миннодобивна и други дейности.

Проектът с име „За прилепите и хората“ (“Of bats and men”) започва този октомври и ще продължи до октомври 2020 г. Целите му са опазване на 9 вида прилепи в една Натура 2000 зона в Родопите чрез:

  1. Подобряване и поддържане на прилепните местообитания (хранителни, размножителни, за нощуване и хибернация);
  2. Намаляване на безпокойството по време на чувствителните периоди от жизнения цикъл на целевите видове прилепи (размножаване и хибернация);
  3. Повишаване на обществената осведоменост за прилепите;
  4. Въвличане на местните общности в опазването на при

Финансовата помощ от Консервационния фонд на Disney дава възможност за подобряване опазването на прилепите в Родопите. От Фондация „Наука за природата“ се надяват, че подкрепата от фонда ще вдъхнови много хора за каузата по опазване на дивата природа.

От 1995 г. Тhe Disney Conservation Fund подпомага усилията за спасяване на дивата природа с повече от 75 млн. долара, разпределени към различни неправителствени организации, вдъхновявайки разнообразни консервационни дейности.

За повече информация относно ангажимента на Disney за опазване на природата, посетете www.thewaltdisneycompany.com/environment/#disney-conservation-fund

 

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура