Обявяват гъбар от Бръщен за международно издирване

03 Jul, 2018

49-годишен гъбар от доспатското село Бръщен ще бъде обявен за международно издирване, след като четвърти ден вече не се прибирал. Предполага се, че е преминал на територията на Гърция и се загубил. Тъй като това е чужда територия, обаче, нито официалните власти, нито доброволци могат да го търсят.

Ахмед Кичуков излязъл да бере гъби в събота. Взел си само дъждобран, но не и телефон и храна, понеже смятал да се върне бързо. От четири дни и три нощи обаче никой негов колега не го срещал в гората.

От вчера с полиция и жители от селото са започнали да го търсят в българска територия на крайграничното село, но мъжът не е открит. Брат му казал, че смята да върви да търси гъби в гръцка територия. Съпругата на Кичуков е в стрес. Тя е болна, а преди дни погребала и починалия си брат.” В чужда държава търсенето се извършва чрез международно издирване. Започната е кореспонденция с гръцките власти”, обявиха от ОД на МВР в Смолян. Близките му се забавили да подадат писмен документ с искане за издирване. След като се задвижи процедурата зависи от гръцката полиция за колко време ще се организира търсенето му./24часа

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура