Англичанин води радиопредаване от Смолян за милиони слушатели по целия свят

13 Apr, 2018

С анонса “На живо от България” музикалното шоу на Стив Шау звучи в понеделник по радио в Ню Йорк, във вторник – в Лондон, в петък – в Атина, в събота – в Австралия

Световноизвестен английски радиоводещ води предаванията си в интернет радиа на три континента от къщата си в смолянския квартал “Езерово”, пише ,,24часа”.

 61-годишният Стив Шау излъчва двучасово уан мен шоу предаване всеки понеделник пред над 3,8 млн. души публика само в ефира на хитово радио в Ню Йорк. Във вторник шоуто му върви по лондонско радио, отново пред милиони слушатели, в петък – по радио на Атина, а в събота го слушат в Австралия.

Шоуто на Стив е в областта на Soulful House музиката, миксирайки най-доброто от стила. Онлайн радиото му My house radio е във фокуса на всички световни звезди в този стил музика. Англичанинът редовно слага трикольора на България на страницата на шоуто си. За милионната си публика в Ню Йорк той например обявява: “В ефир сега!!! На живо от България и излъчване направо в Ню Йорк и по целия свят само на Myhouseradio.fm.” Стив е благодарен на Джеймс Хол, който му дал възможност да работи в това радио.

Стив Шау е от Манчестър. Преди две години си купил къща в красивия смолянски квартал, който е в подножието на връх Снежанка близо до Смолянските езера. Англичанинът бил пленен от разказите за Родопите на смолянчанката Ивана Шкодрова, която е била фен на шоуто му и се видели на музикална проява в Манчестър. Така се запознали и станали семейни приятели.

“Стиви прави шоуто си в едни от най-добрите интернет радиа по вот в света. Има контакти и връзки по целия свят с продуценти, певци и музиканти. Представя тяхната музика и прави реклама на България”, казва Ивана.

Преди да се пенсионира, бил директор за Източна Европа в IT компания от представителството ѝ във Варшава, но на младини е бил и диджей. “Обичам си живота в Смолян. Това е най-доброто, което съм правил в живота си – да дойда да живея на това място”, казва с ръка на сърце Стив. Когато не прави шоуто си, обикаля планината, слуша фолклора ни, знае вече какво е чалга, но не я харесва.

 

Снимка: 24часа

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура