Мелемов: Ще се лишим от плувния басейн и ФА „Родопа“, ако не се вземе безлихвен заем

08 Jan, 2018

На извънредна сесия на Общинския съвет – Смолян за трети път ще внеса предложение за вземане на безлихвен кредит от държавата. Това каза кметът на Смолян Николай Мелемов. По думите му на 12 януари ще дадат последен шанс на общинските съветници да осъзнаят необходимостта на Общината от поемане на този заем от 4 млн. лв. , предаде ,,Фокус”.

“Ако за пореден път общинските съветници откажат да се вземе този кредит от държавата, Общината ще трябва да се лиши от градския басейн и Ансамбъл „Родопа“, отбеляза кметът Мелемов.

„Това са големите разходи, които можем да спестим и няма да се отразят на най-важните неща. Не можем да си позволим да останем без детски градини и училища. Толкова години градът ни е бил без басейн и ще се наложи през зимата да не работи. Ансамбълът също може да не работи. Няма да се стигне до съкращаване на персонал, но хората ще трябва да излязат в неплатен отпуск“, каза още Мелемов.

Той припомни, че по досегашния безлихвен заем, който е ползван от Общината, от началото на декември с промяна в закона вече има лихви. “При отказ на общинските съветници да се поеме нов безлихвен кредит от държавата, само за година по стария трябва се върнат 3 млн. лв., като 1 млн. лв. ще останат за 2019 г.”, обясни Мелемов. „Капиталови разходи ще трябва да се отрежат също – без детски градини, училища и администрация не можем и ще отрежем разходите оттам, откъдето може“, допълни Мелемов.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура