Мелемов предлага на сесия да се отпуснат средства за ремонта на изгорялата къща в Момчиловци

20 Dec, 2017

Кметът Николай Мелемов ще внесе извънредна точка на предстоящата сесия в четвъртък, 21 декември, с предложение Общинския съвет да гласува отпускането на средства за ремонтни дейности на покрива на изгорялата къща в Момчиловци. Днес зам.-кметът инж.Мариана Цекова се запозна на място с щетите след пожара и се срещна с хората, които останаха без покрив.
Огънят пламна от комин на къщата този понеделник, 18 декември, около 22,30, като много бързо се разпространява и въпреки усилията на местните хора и пожарникарите щетите са сериозни.
Къщата е от гредоред, като от всяка страна има по три етажа. При пожара са унищожени покривна конструкция 240 кв.м, мебели, техника, домашно имущество и документи. В къщата живеят седем семейства, като едно от тях е с малко дете, има и възрастни хора. Къщата в момента е необитаема, хората са настанени при роднини в селото.
Доброволци помагат за разчистването на пожара. Стартирана е и дарителска кампания, за подпомагането на семействата, за да могат да си ремонтират къщата.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура