Частен съдебен изпълнител продава болницата в Девин

28 Sep, 2017

Частен съдебен изпълнител е обявил за публична продан болницата в Девин. Сградата, която е със застроена площ от 925 кв.м. на три етажа, е предложена за продажба за 1 211 250.00 лв. Здравното заведение в родопския град се обявява за продан за трети път от частен съдебен изпълнител и от ръководството на болницата се надяват и този път да не се стигне до фактическа разпродажба. Изпълнителното дело, заради което се продава сградата е от фирма, която е доставила горива на здравното заведение преди 2009 г.

„Да, знаем за обявлението за публична продан. Наясно сме, водим постоянни преговори с кредиторите. Надяваме се и този път да не се стигне до продажба. Това не е нещо нова за нас, случва се за трети път“, коментира изпълнителният директор на МБАЛ „Девин“ Радка Грозданова. Припомняме ви, че здравното заведение в Девин бе затворено заради дългове преди години.

През 2014 г. то отново отвори врати, като задълженията към онзи момент възлизаха на около 1 600 000 лв. Тогава държавата отпусна финансова помощ в размер на 700 000 лв., за да стартира на ново дейността на болницата, обслужваща населението на три общини-Девин, Борино и Доспат. „От тогава до днес, болницата винаги е имала финансова тежест, информира ,,Дарик”.

Над 80 % от задълженията са заради доставки на различни консумативи и лекарства преди 2014 г.“, добави Грозданова. В момента задълженията на здравното заведение възлизат на около 1 000 000 лв. Според Грозданова, има разминаване в сумите, за които претендират кредиторите и с това, което е според техни сметки. Предложенията на желаещите да закупят болницата в Девин ще се приемат до 2 ноември, като на следващият ден ще бъдат разгледани офертите.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура