Смолянското момиче Светла Дукатева с I-ва награда на „Пирин фолк“

28 Aug, 2017

I-ва награда на фестивалното жури в Конкурса за авторска македонска песен се присъди на песента „Българско хоро“ в изпълнение на смолянското момиче Светла Дукатева. „Пирин фолк“ е фестивал за авторски песни на македонска фолклорна основа, който се провежда ежегодно в град Сандански.

Светла Дукатева е родена на 06.02.1994 г. в Смолян. Завършва гимназия в родния си град и пее 12 години в ДЮФА „Орфей“ Смолян.Завършва висше образование в СУ „Св.Климент Охридски“ със специалност  „Музикална педагогика“ и в момента уча магистратура там. Има много награди от чужбина и България. Семейството й също са музиканти. Учители през годините са й били Марияна Каранлъкова и Светла Караджова.Отличената песен в Конкурса за авторска македонска песен е „Българско хоро“ /музика и аранжимент: Иван Йосифов, текст: Христина Димова/.

Наградата на телевизионния зрител в Конкурса за изпълнителско изкуство отново идва в Смолян.Тя бе спечелена от Станислава Бобева и Костадин Джигошев с изпълнение на песента „Ой, Киче, Киче“.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура