Ще запомним Величко Чолаков като Железния човек с голямото сърце

22 Aug, 2017

Ще запомним Величко Чолаков като Железния човек с голямото сърце. Това каза пред журналисти в Смолян зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева пред Спортната зала в града, където се извършва поклонението пред олимпийския медалист от Атина – тежкоатлетът Величко Чолаков, предаде ,,Фокус”.

„Трудно се говори в такъв момент. Той е единственият български щангист, донесъл медал в най-тежката категория. Много може да се говори, но в такива моменти казвам само: „Поклон пред паметта на този велик българин“. България изгуби още един голям спортист, който направи своя собствена школа, за да може в нея да се раждат още таланти. Надявам се, те да продължат неговия път и да са следващите български шампиони“, каза зам.-министър Колева.
Лекоатлетката Йорданка Благоева заяви, че внезапната смърт на Величко Чолаков е трагедия не само за спорта, а за всички българи, защото си отива един млад човек. „Имах честта да присъствам в Атина, когато той спечели бронзовия си медал – бяхме толкова щастливи. Някак си съзнанието ти отказва да приеме, че е възможно един такъв млад човек да си отиде, а за съжаление, той не е първият който си отива. Отиде си и Добрев. Величко оставя две деца, семейство, всички нас – приятелите, хората, които го обичат. Но аз вярвам, че младите ще продължат неговия път и ще имаме нови шампиони в негова чест. Вярвам, че и Купа ще има. Разбрах, че и залата ще носи неговото име“, каза Йорданка Благоева.
Хиляди са хората, които се стичат към спортната зала да отдадат почит на Величко.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура