Ще запомним Величко Чолаков като Железния човек с голямото сърце

22 Aug, 2017

Ще запомним Величко Чолаков като Железния човек с голямото сърце. Това каза пред журналисти в Смолян зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева пред Спортната зала в града, където се извършва поклонението пред олимпийския медалист от Атина – тежкоатлетът Величко Чолаков, предаде ,,Фокус”.

„Трудно се говори в такъв момент. Той е единственият български щангист, донесъл медал в най-тежката категория. Много може да се говори, но в такива моменти казвам само: „Поклон пред паметта на този велик българин“. България изгуби още един голям спортист, който направи своя собствена школа, за да може в нея да се раждат още таланти. Надявам се, те да продължат неговия път и да са следващите български шампиони“, каза зам.-министър Колева.
Лекоатлетката Йорданка Благоева заяви, че внезапната смърт на Величко Чолаков е трагедия не само за спорта, а за всички българи, защото си отива един млад човек. „Имах честта да присъствам в Атина, когато той спечели бронзовия си медал – бяхме толкова щастливи. Някак си съзнанието ти отказва да приеме, че е възможно един такъв млад човек да си отиде, а за съжаление, той не е първият който си отива. Отиде си и Добрев. Величко оставя две деца, семейство, всички нас – приятелите, хората, които го обичат. Но аз вярвам, че младите ще продължат неговия път и ще имаме нови шампиони в негова чест. Вярвам, че и Купа ще има. Разбрах, че и залата ще носи неговото име“, каза Йорданка Благоева.
Хиляди са хората, които се стичат към спортната зала да отдадат почит на Величко.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура