Марин Захариев: Общината поддържа спортните бази в добро състояние, до няколко дни ще бъде готово игрището за плажен волейбол

29 Jul, 2017

Община Смолян поддържа спортните бази и съоръжения в добро състояние, а до няколко дни ще бъде завършено и игрището за плажен волейбол в града. Това каза за Радио „Фокус“ – Смолян Марин Захариев, зам.-кмет на Община Смолян. По думите му една от политиките на Общината е младежите и гражданите на Смолян, както и гостите на града да има къде да спортуват и затова се полагат непрекъснати грижи спортните съоръжения и обекти да се поддържат и безпроблемно да се ползват. Според него се забелязва, че те активно се ползват.

Захариев каза още, че ще се развива и скейт паркът, като се обсъждат идеи с младежи. В спортната зала на града се предвижда да се направят леки ремонти, да се подменят повредени брави и други съоръжения. „Потърсихме и оферти за реновиране на изкуствената настилка на стария стадион, която ежегодно трябва да се поддържа, но по финансови причини до момента само частично е правено, водени са разговори и се правят проучвания за цялостната подмяна колко средства ще са необходими“, каза зам.-кметът и допълни, че за стадиона в Райково пък търсят оферти за поливна система на тревната настилка. До седмица там ще започне изграждането на лекоатлетическа писта, няколко коридори, както и фитнес площадка на открито, които ще се правят по проект „Красива България“.

Захариев добави, че пистата на стадиона с изкуствената настилка също не е добро състояние и за нея се търсят варианти за ремонт. По думите му след ремонта и развитието на околовръстното шосе е обсъждана и идея да се направи велоалея, която да свързва спортната база в квартал “Райково” със спортните обекти и база в Смолян, пише ,,Фокус”.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура