Министърът на туризма Николина Ангелкова откри новия аквапарк в Девин

28 Jul, 2017

 

В Девин беше открит първия и единствен в страната Термален аквапарк Персенк. Откриването на аквапарка бе съпроводено от изискано парти и специална изненада за всички гости – музикално шоу с рок легендите от БТР. Водеща на събитието беше чаровната синоптичка Деси Банова.

Сред официалните лица бяха министърът на туризма Николина Ангелкова, областният управител на Смолян –  Недялко Славов, както и кмета на Община Смолян – Николай Мелемов. По време на своята реч министър Ангелкова заяви, че министерството на туризма неслучайно залага на културно-историческия и балнео- и СПА туризма, защото искат страната ни да стане туристическа дестинация за четири сезона. Разработват  балнео- и СПА маршрути за територията на България, които ще могат да се комбинират и надграждат със създадените вече осем културно-исторически дестинации.

 

Термален аквапарк Персенк се намира в сърцето на Родопите и е част от звездното семейство на SPA Хотел Персенк, който в годините затвърди името си като един от водещите хотели в България, символ на лукс, комфорт и приятелска атмосфера. Аквапаркът е разположен на 12 дка и притежава всичко необходимо за една вълнуваща и незабравима ваканция. Комплексът разполага с шест басейна – малък олимпийски, акватоничен, развлекателен, бебешки, детски и ВИП басейн, както и атракциони за посетителите. Това, което го отличава от останалите аквапаркове в страната е минералната вода от находище Беденски бани, така характерна за този красив регион. В Термален аквапарк Персенк се намират и различни по характер заведения, където в приятелска атмосфера и под звуците на модерна музика, посетителите ще могат да изпият освежаваща напитка или да хапнат любимо ястие. За любителите на пълноценния релакс е на разположение spa зоната на комплекса, където висококвалифицирани специалисти ще се грижат за комфорта и почивката на гостите. За малките посетители на аквапарка е предназначен пъстрият детски кът, където усмивките са гарантирани.

Несъмнено е от изключителна важност за развитието на туризма в страната и ще затвърди доверието към Девин като водеща spa дестинация у нас на гости и жителите на града.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура