Мелемов: В този ден се прекланяме пред силата на войнския дух, родолюбието и свещената българска свобода

21 Oct, 2016

1

ПОЗДРАВЛЕНИЕ

ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА СМОЛЯН  НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ

 

ПО ПОВОД 104  ГОДИНИ ОТ БАЛКАНСКАТА ВОЙНА, ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА РОДОПИТЕ И 21 ОКТОМВРИ – ПРАЗНИК НА ОБЩИНА СМОЛЯН

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Тази година отбелязваме 104 години  от Балканската война – война освободителна и правдива, водена от свят идеал и с една цел – освобождение на българите под чужд гнет и обединение на Отечеството ни.

За сто и четвърти  път честваме и Родопската свобода, дошла с успешното настъпление на българската армия и победоносната битка на връх Кавгаджик, наречен днес Средногорец или „Родопската Шипка”.

Съдбоносните боеве на 19, 20 и 21 октомври 1912 година, в които войните от 21-ви пехотен Средногорски полк, 9-ти пехотен Пловдивски полк, пограничните роти от състава на Родопския отряд и присъединените към тях местни доброволчески чети отблъскват врага, решават съдбата на Родопите като я присъединяват към Майка България.  На върха остават завинаги 96 български войни, пред чийто подвиг се прекланяме.Поклон и пред пълководския талант на полк. Владимир Серафимов – освободителят на Родопите, олицетворение на бойния дух на Българската армия.В този ден се прекланяме пред силата на войнския дух, родолюбието и свещената българска свобода

Да бъдем горди с нашето героично минало!

Обръщам се с признание и уважение към всички жители на общината за труда и усилията им. Нека заедно да развиваме Община Смолян като модерен туристически център, като истински европейски регион със стабилна икономика, с чиста околна среда и достоен жизнен стандарт, като национално културно средище.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ОБЩИНА СМОЛЯН!

НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ

Кмет на община Смолян

Подобни

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Новини от региона

туризъм

спорт

култура