500 деца участваха в традиционната лекоатлетическа щафета, посветена на Освобождението на Родопите

20 Oct, 2016

IMG_0052500 деца от всички смолянски училища участваха в лекоатлетическата щафета, която традиционно организира Община Смолян, по случай 104 години от Балканската война и Освобождението на Родопите. Стартът бе даден на площад „България”, а финалът бе на площад „Свобода”. Надпреварата откри секретарят на община Смолян Момчил Николов. Той припомни героичния подвиг на полк.Серафимов и войните от 21 Средногорски полк, които в тридневни сражения побеждават многократно по-силния противник с цената на 96 жертви. „От площад „България” до площад „Свобода” вие ще пробягате разстоянието и символично ще слеете тези две съкровени думи – България и Свобода . Със спортната проява ще засвидетелстваме уважението си към загиналите за нашата свобода и ще посрещнем и Празника на Смолян, която кулминация е на 21 октомври. Пожелавам Ви трудолюбие, успехи в живота и учението. Нека победят най-добрите”, каза още при откриването Николов  и обяви старта на състезанието.

Преди началото на щафетата учениците почетоха пълководеца полк. Серафимов с поднасяне на венец пред паметника му на новия център в Смолян. Участие  взеха  и децата от предучилищна възраст от детските градини с техния традиционен крос по пешеходната зона.

След края на състезанието най-добрите бяха наградени от зам.-кмета Венера Аръчкова и секретарят Момчил Николов. Първенците получиха медали, купи и грамоти. Всички участници в щафетата получиха и лакомства.

Аръчкова  благодари на всички участници включили се в спортното събитие, посветено на свободата на Родопите.

Подобни

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Новини от региона

туризъм

спорт

култура