Кметът Мелемов: Искам по-мащабна дискусия по плана за финансовото оздравяване на община Смолян

16 Aug, 2016

11Кметът Николай Мелемов оттегли плана за финансово оздравяване на община Смолян от дневния ред на общинското заседание, защото иска да се проведе по-широко обществено обсъждане. Целта е да стане ясно на повече хора, че от дълги години община Смолян не е била в по-добро финансово положение, отколкото е в момента, пише кметът в социалните мрежи и добавя: ” През 2011 г., когато встъпих в първия си мандат като кмет, всички показатели бяха на червено. Сега сме на червено само по два от шестте показателя за финансова нестабилност. Тенденциите са такива, че до половин година или до март месец догодина най-късно, ще остане само един проблемен показател – поетите задължения. А община Смолян още отпреди 2011 г. е с поети задължения над 200% от средногодишния размер на разходите за предходнитКметът Николай Мелемов оттегли плана за финансово оздравяване на община Смолян от дневния ред на общинското заседание, защото иска да се проведе по-широко обществено обсъждане. Целта е да стане ясно на повече хора, че от дълги години община Смолян не е била в по-добро финансово положение, отколкото е в момента, пише кметът в социалните мрежи и добавя: ” През 2011 г., когато встъпих в първия си мандат като кмет, всички показатели бяха на червено. Сега сме на червено само по два от шестте показателя за финансова нестабилност. Тенденциите са такива, че до половин година или до март месец догодина най-късно, ще остане само един проблемен показател – поетите задължения. А община Смолян още отпреди 2011 г. е с поети задължения над 200% от средногодишния размер на разходите за предходните 4 години.
Това са причините да поискам да се проведе по-мащабна дискусия и с гражданите, и с общинските съветници, за да стане ясно, че нямаме притеснения и че можем да се гордеем с това, което правим от пет години насам. Специалистите от Сметна палата, АДФИ и Министерството на финансите знаят това, но бих искал да го знае и цялата общественост. Надявам се при следващото обществено обсъждане повече граждани да се включите, да задавате въпроси, които ви вълнуват, защото ние се гордеем с това, което сме постигнали, имайки предвид откъде сме тръгнали”.е 4 години.
Това са причините да поискам да се проведе по-мащабна дискусия и с гражданите, и с общинските съветници, за да стане ясно, че нямаме притеснения и че можем да се гордеем с това, което правим от пет години насам. Специалистите от Сметна палата, АДФИ и Министерството на финансите знаят това, но бих искал да го знае и цялата общественост. Надявам се при следващото обществено обсъждане повече граждани да се включите, да задавате въпроси, които ви вълнуват, защото ние се гордеем с това, което сме постигнали, имайки предвид откъде сме тръгнали”.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура