Oграничава се транзитния трафик през прохода Рожен

14 Jul, 2016

IMG_3998От 15 юли до 18 юли се ограничава транзитния трафик през прохода Рожен за провеждане на събора „Рожен 2016“

От 6 ч. на 15 юли (петък), до 6 ч. на 18 юли (понеделник), се ограничава транзитния трафик през прохода Рожен, в участъка от път ІІ-86 Пловдив – Чепеларе – Соколовци – Смолян, от отклонението за курортен комплекс Пампорово до с. Соколовци. Мярката се налага във връзка с провеждане на събора „Рожен 2016”.

Въвежда се временна организация за движение по направленията Пловдив – Смолян и Смолян – Пловдив.

Транзитно преминаващите моторни превозни средства могат да използват маршрута: Проглед – к.к. Пампорово – Смолян – Соколовци и обратно. През този период, отпада забраната за движение на МПС с маса с товар над 3,5 т. по републикански път ІІІ-8641 Пампорово – Смолян.

Промените в режима на движение ще се сигнализират с пътни знаци и указателни табели, а водачите ще бъдат пренасочвани от регулировчици. В района на събора движението ще се регулира от служители на МВР.

Шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно изградената сигнализация и указанията на контролните органи.

Поради очаквания повишен трафик по път II-86 Пловдив – Смолян, е препоръчително водачите на товарни автомобили да използват следните обходни маршрути:

  • Пловдив – Кричим – Девин – Стойките – к.к. Пампорово – Смолян и
  • Пловдив – Кърджали – Ардино – Смолян и обратно.
Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура