На 1-ви август откриват басейна в Смолян

10 Jul, 2016

33Николай Мелемов заедно с зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов разгледаха  новия басейн на Смолян, съобщи кметът в социалните мрежи.В него навремето са тренирали олимпийската медалистка от Сеул 1988 г. Антоанета Френкева, както и най-успелият български плувец Петър Стойчев – носител на 11 световни купи по плувен маратон.Сградата обаче е спряла да функционира преди повече от 24 години. Ремонтът и рехабилитацията са изпълнени на два етапа. Първият е като част от публичната инвестиционна програма, по която община Смолян спечели проект за 5 млн. лева, но с тях се изпълниха няколко обекта – многофункционална спортна площадка за тенис, футбол, баскетбол и др., реконструкция на действащата спортна зала и на съблекалнята към футболното игрище в Смолян.IMG_0009
В басейна бе вложена сумата от 635 123 лв. Миналата есен, при посещението на премиера Бойко Борисов, той обеща да осигури останалата необходима сума от 2 млн. лева, с които да се довърши обектът.
Сега той е напълно готов и предстои официално да бъде открит за спорт. Освен басейн с размери 25 на 12,5 метра, с пет коридора, е изграден СПА-зентър с парна баня, турска баня, сауна, ледени душове. Обособен е и фитнес център, има две съблекални. В новия басейн ще могат да се провеждат и състезания.
IMG_0010„Спомням си когато през 2011 г. майки от Смолян ми се оплакваха, че са принудени да карат децата си в Девин да плуват, което е ненормално в днешно време, а още повече по пътищата, каквито бяха доскоро в тази посока“, каза Цветанов пред журналисти . По думите му, сега се сбъдва една дългогодишна мечта на поколения родители и техните деца – в Смолян да има градски басейн.
„Много e странно когато някой от опонентите на ГЕРБ каже, че в Смолян нищо не се прави за спорта“, посочи Цветанов, визирайки двата стадиона, наскоро откритата многофункционална спортна площадка с няколко игрища, стена за катерене, скейтборд-площадка, напълно обновена зала за няколко вида спорт. Още повече, че клубовете ползват спортните съоръжения безплатно.На 1 август официално ще бъде открит басейна в Смолян.Очаква се премиерът Бойко Борисов да среже лентата.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура