Областна администрация Смолян – носител на Годишен приз на “Фондация за прозрачни регламенти”

08 Jul, 2016

 

Picture 049

Областна администрация Смолян спечели престижната статуетка за първо място в категория „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структури на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” с инициативата „Изкуството в подкрепа на живота”, реализирана съвместно с фондация „Искам бебе”. За осма поредна година, “Фондация за прозрачни регламенти” проведе тържествената церемония по награждаване на 07.07.2016г. в х-л “Рамада София”.
Областният управител Недялко Славов изказа благодарности към управителката Петя Донова и целия екип на “Фондация за прозрачни регламенти”, като отбеляза, че най-значимият резултат от този конкурс е допълнителната мотивация за администрацията да работи прозрачно и в тясно взаимодействие със структурите на гражданското общество. Той благодари на изпълнителния директор Мария Янева и учредителят на  фондация „Искам бебе” Радина Велчева, че полагат ежедневни усилия в името на толкова благородна кауза и излезе да получи призовата статуетка заедно с тях. „Изключително съм щастлив да получа тази награда, която е едно признание не само за мен, но и за всички служители от екипа на Областна администрация Смолян, които изключително енергично участват в тези инициативи. Специални благодарности на моят заместник – Андриян Петров, който е творчески организатор и инициатор на мероприятията. Партньорството ни с фондация „Искам бебе” не е нещо временно или нещо инцидентно, ние поддържаме постоянно партньорство, организираме различни инициативи, които дават резултати. Можем да се похвалим, че сме помогнали до момента на три двойки в Смолян да имат своя рожба, което за мен е най-голямата победа. Продължаваме да работим съвместно и в бъдеще! Подпомогнали сме представителите от фондация „Искам бебе” да организират свой щанд на Роженския събор и каним всички, които присъстват на събора, да посетят щанда и да се присъединят към благородната кауза.”, добави Славов, като подчерта доброто взаимодействие със структурата на фондация „Искам бебе” за Смолянски регион и нейният координатор Мария Караиванова.

В заключение областният управител на област Смолян изказа благодарности към авторитетното жури и колегите си областни управители за номинацията и отличието. Поздрави и другите наградени областни и общински администрации в конкурса на “Фондация за прозрачни регламенти”.

Статуетката беше връчена на Славов лично от миналогодишният носител в категория „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структури на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” – областният управител на област Монтана Ивайло Петров.

Призът е учреден през 2008 г. от „Фондация за прозрачни регламенти“ в изпълнение на четвъртия принцип от Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Наградата е преходна и се връчва за постижения на администрациите през изминалата календарна година в четири категории: най-прозрачна областна администрация, най-прозрачна общинска администрация, най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество и най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура